Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

torsdag 18 januari 2018

Löss.

Hej på er alla föräldrar!

Nu vill vi bara säga till er som inte redan visste att vi har fått flertalet fall av löss på förskolan. Eftersom det smittas så fort och så enkelt vill vi att ni föräldrar kammar era barn, helst morgon och kväll. Just för att få bort äggen som kan kläckas senare och återkomma.

Det är jätte viktigt om man har haft löss att man även behandlar 10 dagar senare återigen för att det kan finnas ägg som överlever lusmedel och kläcks senare och så är lusarna tillbaka. 

Så för att få bort det här så behöver vi att ni föräldrar kammar era barn morgon och kväll.
Finns även förebyggande spray som skyddar mot löss att köpa på apoteket om man vill! 
Mvh Pedagogerna på Sörgården. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar