Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

fredag 2 februari 2018

Februari

Hej allihop!
Nu är februari redan här och vi har fått lite vinter. Vi har passat på att åka lite stjärtlapp eller på rumpan för de som vill. Barnen ser ut att tycka det är jättekul och vill inte gå in när det är dags att äta.
Denna vecka har vi börjat jobba lite mer i vårt tema igen. Vi har tänkt bygga ett insektshotell som vi kan ha inomhus och leka i med våra små leksaksinsekter. Temagruppens barngrupp kommer variera lite från dag till dag. Vi kommer fokusera på de äldsta barnen och de barn som är mest intresserade. Alla kommer få ta del av temat men på olika sett. På samlingarna sjunger vi mkt och berättar flanosagor för barnen. Idag fick barnen lyssna på ” God natt Alfons Åberg”, alla barnen satt och lyssnade uppmärksamt. Vi har fått igång en gammal overhead apparat samt fått en projektor på Lingonets avdelning. Så nu kan vi allihopa titta på insekter och annat kul i storbilds format. Kul att kunna ta temat till nya höjder. Vi försöker att erbjuda barnen mer återvunnet material/naturmaterial för att värna om vår miljö. Trevlig helg och ta hand om varandra säger personalen på Lingonet/ Blåbäret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar