Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

onsdag 21 mars 2018

Ännu en härlig dag!Idag har vi hunnit med mycket. På förmiddagen uppmärksammade vi att alla är olika genom att "Rocka sockorna" i hela huset. Våra äldsta barn från Blåbär och Lingon var inne på Hallonet o Smultronet där de såg på film, sjöng och målade sockor.
Även på yngrebarn sjöngs det och målades sockor. Det fina kollaget sitter i vår matsal.
 
Efter lunch var de vakna barnen ute och lekte i vattenpölarna. Äntligen börjar våren komma och snön smälter så sakteliga. Kolla gärna igenom ert barns hylla så extrakläder finns för just nu letar sig vattnet in  trots stövlar och galonkläder.

Innan barnen gick ut fick de som ville vara med och baka lantbröd. Det blev supergott och det är så trevligt att kunna bjuda på nybakat bröd till mellanmål.

Inom kort kommer tider för utvecklingssamtal att erbjudas till de barn som fyller år på vårterminen samt de barn som är tänkta att flytta till äldrebarn i höst.

Ha en trevlig dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar