Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

torsdag 1 mars 2018

Brr.. kallt ute

Hej där hemma!

Oj, oj vad kallt det är ute.. Just därför har vi som en policy att vi håller oss inne när det är så här kallt ute. Barnen som sover får göra det inne på avdelningen och vi har endast inne lek. Men så fort det börjar blir lite varmare ute igen så går vi ut. Vi håller tummarna att det ska börja vända nu.. 

I vårat projekt har barnen börjat intressera sig mer för insekter mm. Så som spindlar, myror, trollsländor, myggor, fjärilar och skalbaggar. Vi har läst tillsammans med barnen om dessa djur, vad de äter, bor och gör. Vi bestämde oss för att göra en insekthotell som vi kan ha inne (för våra leksaksinsekter). Vi använde oss av en läskback, toarullar, kottar, pinnar och papper i olika former och material. Så här blev resultatet.Här kommer lite bilder på vad vi har gjort inne. Vi använder oss av natur material så mycket vi kan och med återvinning. Ett tips till er hemma!
Har ni gamla sylt lock och burk lock så spara dom och gör ett roligt memory med barnen. Ta bilder och klistra in på lockets baksida. Roligt, enkelt och framför allt återanvändning :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar