Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

onsdag 7 mars 2018

En dag inne på smultronet.


Idag har barnen påbörjat att skapa material som dom kan ha i leken inne i sitt havs rum. Tankarna började spinna och dom diskuterade idéer med varandra och kom fram till att de skulle gärna vilja vara hajar, och då fick vi gå in i ateljén och börja fantisera och skapa.


   Här påbörjade vi att skapa hajfenorna. 
Barnen fick själva rita hur den skulle se ut och klippa ut formen.
                           

                              Sen kom färgen till och barnen valde då en färg de ville ha på sin hajfena.

 
                                                    
                                               Slutresultatet, hajfenan sitter på ryggen!

 


Hajfenorna kommer att finnas här inne i havsrummet på förskolan så alla barn har tillgång till att leka med dom. Vi kommer att skapa mera material till vårat havs rum samt att barnen har börjat planera att bygga en båt tillsammans!
Spännande.
Med vänlig hälsning pedagogerna inne på smultronet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar