Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

tisdag 6 mars 2018

Projekt Hallonet vecka 10

Fokus på veckans projekttillfällen kommer vara experiment. Vi har märkt att barnen inte vill prata o diskutera så mycket utan mer göra och prova saker.
Tisdagens experiment blev Russinhissen. Tillsammans med barnen fyllde vi ett glas med vatten och ett glas med kolsyrat vatten. Hällde i russin och kollade vad som hände med dem. Pratade om varför det blev som det blev o om det hände samma sak med russinen i de två olika glasen.
Så spännande och barnen fortsatte prata om det under hela dagen.....TANKAR FRÅN BARNEN:
- De åker upp o ner
- Nu tror jag att jag förstår. Bubblorna hakar fast i russina o dom gör så russina lyfter
- Titta, dom liksom väntar på varann
- Det åker upp upp upp....
- Haha, dom åker upp o ner
- Plonk, upp o ner
- Kom, du måste se bubblor

..................finns filmklipp från experimentet, säg till en pedagog om ni är intresserade av att se!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar