Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

torsdag 12 april 2018

Smultronets projekt.
Denna vecka har vi på smultronet fortsatt med vårat projekt livet i havet, och tagit reda på hur fiskarna andas........

Vi har läst faktaböcker om hur hajar och delfiner andas och sett filmsnuttar på datorn.
Barnen har haft många funderingar om fiskar i havet och hur de andas. Barnen har även pratat om båtar och att de vill bygga en ubåt till vattenrummet på avdelningen. Så barnen har börjat rita en skiss på ett stort papper tillsammans hur de vill att ubåten ska se ut. 
Vi har även uppmärksammat och sett projektet lever vidare under dagarna på olika sätt att de har tex byggt ubåtar i olika material så som tex noppers och plus plus och ritat fiskar och båtar både inne och ute på gården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar