Den här bloggen handlar om Sörgårdens Förskola som har fyra avdelningar, Blåbäret & Lingonet som är två yngrebarnsavdelningar, samt Hallonet och Smultronet som är två äldrebarnsavdelningar. Hos oss finns ett rikt och varierat material som är tillgängligt för barnen utifrån ålder, intresse och förmåga. På Sörgården vill vi att alla ska känna sig välkomna. Alla barn och vuxna ska trivas och ha roligt tillsammans, det är en förutsättning för utveckling och lärande. Följ oss gärna här på bloggen och kolla vad vi gör och njut av härliga bilder.

torsdag 24 maj 2018

Hejsan!Jag vill börja med att rikta ett varmt tack för det här läsåret och det fina samarbete som vi har med Er vårdnadshavare. Ni är viktiga!
Mitt första år som förskolechef på Äppellunden, Sörgården och Park har varit fantastiskt roligt, spännande, innehållsrikt och också en utmaning. Det är en förmån att ha så många kompetenta och skickliga medarbetare på mina förskolor, deras engagemang för alla era barn är enormt. Att barnens bästa står i fokus ser jag varje gång jag är verksamhetsnära!

Just nu jobbar vi med att knyta ihop säcken för detta läsår, allt från övergångar till skolan, utvärderingar av mål och projekt till att börja så smått att tänka höst och hur vi ska göra starten på nästa termin så bra och spännande som möjligt för alla barn, nya som gamla.
Vi kommer att fortsätta arbeta med temat ”Världen behöver en ny berättelse” Vi tror att
det viktiga och avgörande relationsbyggandet mellan barnen, naturen och miljön behöver ha en mer framträdande plats i våra utbildningar och i samhället i stort… och där vill vi göra skillnad redan i förskolan!

Närmare information om sommarförskolan kommer att komma ut till de som har omsorgsbehov. Tisdag vecka 33 drar terminen igång med full fart (måndagen 13/8 har förskolan KOMPETENSUTV-DAG, jag flaggar också redan nu för höstens komp.utv dag som är den 3/10, samma som skolan)

Såhär kommer personalen att arbeta i höst (vi har dock ett nära samarbete och fördelar oss på avdelningarna utifrån behov, så ni kan vända er till alla vid tankar och funderingar):

Samarbetslaget på Äldrebarn:
Linda L, Mathilda, Marie och Agge (Extra ansvariga för Hallonet),
Jessica B, Marie C, Fiah och Anki (Extra ansvariga för Smultronet)

Samarbetslaget på Yngrebarn:
Zenita, Jessica G, Suhad (Extra ansvariga för Lingonet),
Anna, Nina och Elin (Extra ansvariga för Blåbäret)
Agge kommer även att stötta på yngrebarn vid behov.

Köket arbetar Malin

Återigen varmt tack för detta lärorika år! Jag vill även passa på att önska Er alla en skön och avkopplande sommar och hoppas alla får njuta av sol, bad och lata dagar.


Johanna Martinsson
Förskolechef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar